Hälytysosasto

Hälytysosaston kevät 2024 harjoitusohjelma 


DSC00258

Paattisten VPK:n hälytysosastoon on tervetulleita kaikki täysi-ikäiset alueen asukkaat, jotka haluavat olla mukana turvaamassa oman alueensa palo- ja pelastustoimea. Vuosittain Paattisten VPK suorittaa n. 40 hälytystehtävää omalla alueellaan.


Hälytysosaston omia viikkoharjoituksia pidetään vuoden aikana yhteensä n. 40 kertaa. Hälytysosaston harjoituksissa yksikköä harjoitetaan toimimaan turvallisesti ja varmasti mahdollisten hätätilanteiden varalta.Hälytysosaston viikkoharjoituksissa pyritään pääasiassa panostamaan yksittäisen sammutusmiehen henkilökohtaisiin perustietoihin ja taitoihin. Palokunnan omat viikkoharjoitukset ovat välttämättömiä hälytysvalmiuden ylläpitämiseksi.


IMG 1626


Palokunnan oman koulutuksen lisäksi hälytysosaston jäsenet käyvät aluelaitoksen ja LsPel:in järjestämiä kursseja miehistölle ja päällystölle. Jäsenten operatiiviset tehtävät määräytyvät pitkälti käytyjen kurssien ja koulutustason mukaan.


IMG 2668

Harjoitusten ja hälytysten ohella Paattisten VPK:n hälytysosastosta kootaan joka vuosi kisajoukkue, joka osallistuu Turun alueen kalustokilpailuihin sekä vuosittain järjestettävään palokuntien SM-kisoihin.


Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan ja osallistumaan VPK:n toimintaan, harjoitusohjelmasta näet missä ja milloin olemme. Palokuntaharrastus on jäsenilleen maksutonta.
© Paattisten vpk ry.